2018. máj 29.

Kiállás a keresztény értékekért

írta: Daniel001P
Kiállás a keresztény értékekért

A korábbi szocialista Tóbiás József feleségével foglalkozó 888-as förmedvény után újabb mérföldkövet realizálhattunk május 28-án. Az írásnak aligha nevezhető uszítás Oláh Gellért „tollából” származik. Bár mi sem áll távolabb tőlem, mint az erdélyi magyarok lerománozása, Oláhnak különösen érzékenynek kellene lenni a témára, hiszen – jogtalanul és gusztustalan módon – talán már ő is megkapta a billogot életében. A GFG-Habony páros által irányított 888.hu saját bevallása szerint is politikai harcot folytat, itt nem ciki, hanem cool dolog orbánistának lenni. A „hírportál” szellemisége csak a Riposthoz és a szebb napokat is látott Origohoz hasonlítható.

Tegnap viszont sikerült feltenni az i-re a pontot. Történt, hogy Mamoudou Gassama a hétvégén megmentett egy, az erkély korlátját kétségbeesetten fogó kisgyereket. Saját testi épségét kockáztatta a mali bevándorló (menekült? migráns?), végül happy end-del zárult a történet, hálásak lehettek a szülők a bátor afrikainak. Azóta Gassama francia állampolgárságot kapott, kitüntették, a tűzoltóknál kapott állást (kérdés, elfogadja-e), személyesen Macron elnök fogadta. Hős. Hétköznapi hős. Kevesen vannak az ő tudása birtokában. Még kevesebben vállaltak volna kockázatot egy idegen kisgyerekért.

The Australian.Com.Au - A francia elnök és Mamoudou Gassama

Oláh ezt a következtetést vonta le a sztoriból: "vigyázni kell a kisgyerekere és magasabbra kell építeni a kerítést".

Természetesen a média felkapta a történetet és ünnepelte a mali (most már mali-francia) férfit, de mielőtt még migránssimogatásról beszélünk, álljunk meg egy pillanatra! Elég volt abból, hogy a jobboldali narratíva határozza meg, ki számít nemzetinek, kereszténynek, egyáltalán: magyarnak. Értelmetlen az orbáni kegyet keresni ellenzéki politikusnak, kritikára hajlandó újságírónak, nem kormánybarát állampolgárnak. Ne mentegetőzzünk, és ne magyarázkodjunk („persze, ez szép tett volt, de mennyi merénylet van, én sem szeretnék migránst, ha másban nem, ebben a Viktornak igaza van”). A régi vágású kereszténydemokráciáról beszélő Orbán a lehető legtávolabb áll a keresztényi értékektől. Pártja és személyesen a kormányfő a gyűlöletkeltésben és az indulatok legmagasabb szintre történő felkorbácsolásában érdekelt.

Mindezt megtesz a kormánypropaganda több éve, hogy véletlenül se bajbajutottakat, oltalomra szorulókat lásson az „átlagmagyar” az Afrikából érkezőkben. Hanem csordát, csürhét, terroristákat. Akik aztán meggyalázzák asszonyainkat, lányainkat, elveszik munkahelyeinket. Nem tartják tiszteletben a magyar kultúrát. Alkalmatlanok a beilleszkedésre. Teszi ezt a miniszterelnök úgy, hogy saját magát antiglobalista ellenállóként, a mindent béklyózó píszí elleni utolsó mentsvárként tünteti fel. ’A nyugatiak mismásolnak, mellébeszélnek, mi, magyarok megmondjuk pacekba, mi a probléma, egyenesek vagyunk, még ha ez a brüsszeli elefánttcsonttornyokban ülő sorosista bürokratáknak nem is tetszik’ – szól a kormányzati narratíva. Orbán éppen azért (is) sikeres a tematizációban és napirenden tartásban, mert a mainstream média időnként hajlamos a szőnyeg alá söpörni a problémákat, az átlag uniós állampolgár némi joggal érezheti azt, hogy az EU néhány hónap alatt legfeljebb néhány szakbizottság felállítását hajtja végre, bezzeg, a cselekvő és népét védő Orbán!

Mi sem mutat rá a gondolatmenet hazug voltára, ha megnézzük, igyekszik-e kezelni a kormányzat a leszakadó (és az átlagosnál egyértelműen jobban gyarapodó) rétegek helyzetét. Tudniillik: ami Nyugaton az Észak-Afrikából, Közel-Keletről érkezők többségi társadalomba való integrálása, az itt: a társadalom perifériáján, mélyszegénységben élő emberek "felzárkóztatása". A rövid válasz: egyáltalán nem. Még csak kommunikációs szinten sem. Ez hazafias, államférfiúra jellemző cselekedet lenne, viszont Orbán csupán egy autokrata hajlamokkal bíró, ám kétségkívül rendkívül ügyes hatalompolitikus. A sikerpropaganda zengi: 1,2-ről 1,5-re nőtt a termékenységi ráta, a hazaihoz hasonló mértékben senki nem támogatja a családokat Európában. Vitathatatlan, hogy GDP-arányosan itt költ az állam az egyik legtöbbet a családtámogatásra, ez az egyik olyan elem, ami üdvözlendő az orbáni politikában. Viszont az agresszív és mindent fekete-fehérben látó kommunikáció, a civilek vegzálása pont azt a réteget üldözi el az országból, amely nagyon fontos lenne ahhoz, hogy a demográfiai helyzetet javítsuk.

A termékenységi ráta esetében meg kell állapítani, a szülőképes korú magyar nők száma egyre csökken, azaz ahogy haladunk előre az időben, nőnie kell a rátának ahhoz, hogy ugyanannyi gyermek jöhessen világra. Emellett nagyjából minden hatodik magyar csecsemő külföldön látja meg a napvilágot. Arról ne is beszéljünk, hogy a termékenységi ráta Budapesten stagnál, az emelkedés nagyrészt a leszakadó, elmaradott régiókból származik. A kormány – a közmunkán kívül – nem látszik, hogy érdemben foglalkozna ezekkel az emberekkel.

Gumicsontot persze dob nekik. Épül a haza. Gyarapszik az ország. A luxusbaloldal elvett mindent tőletek, mi, a plebejus-polgári-keresztények megmentettük a nemzetet. Soros terve óriási veszély, ami ellen törvényt kell hozni. Nem kell migráns. Határozottan fejezték ki az őcsényiek a véleményüket, tettük érthető is – azok után, amennyit hazudtak nekik. Utóbbit a regnáló – és hosszú távra tervező – Orbán mondta a gyalázatos őcsényi eset után. Ennyit arról, hogy „aki kopogtat, beengedjük, ebből is látszik: jó keresztények vagyunk”.

Stop Soros helyett itt lenne az ideje a Stop 888 – Stop Oláh Gellértnek. Nem, nem elhallgattatni kell a publicistát. Sokkal inkább olyan társadalmat kellene építeni, amelynek a túlnyomó többsége felháborodik és elutasítja az oláh-i gyűlöletkeltést, hazug propagandát. Náray-Szabó Úr, keresztény értelmiségiek, mérsékelt konzervatívok! És mindenki más! Tessék hallatni a hangunkat, fejezzük ki bátran és hangosan: mi valóban egy keresztényi alapokon nyugvó országot szeretnénk. És az sem lenne hátrány, ha a közpénzből kitömött 888-on nem jelenne meg olyan cikk, ami után a jóérzésű ember gyomra émelyegni kezd.

Nagyot téved, aki azt gondolja, Orbán néha vitatható eszközökhöz nyúl, ám a cél nemes: jobbá tenni Magyarországot. Az orbáni kormányzás lényege sokkal inkább: verőemberek kivezénylése a Nemzeti Választási Irodához, Mészáros Lőrinc gazdagodása és az emberek zsigeri reflexeire építő kommunikáció.

Oláh Gellért eredeti írása a 888.hu-n:

https://888.hu/article-a-keritesmaszo-migransnak-most-az-egyszer-jol-jott-a-tudasa#

Szólj hozzá

orbán orbán viktor keresztény 888 migráns oláh gellért