2017. sze 16.

Mit tartalmaz az Orbán-terv?

írta: Daniel001P
Mit tartalmaz az Orbán-terv?

A Fidesz kihelyezett frakcióülésén, Velencén három napot töltöttek a kormánypárti frakció tagjai, a kormánytagok és néhány fontosabb kormányzati háttérember. Már korábban tudtuk: Gulyás Gergely veszi át Kósa Lajos frakcióvezető helyét, a Parlament alelnöki posztja így Hende Csabáék lesz, a volt debreceni polgármester pedig tárca nélküli miniszterré avanzsál. Eddig tehát semmi meglepő, ám Kósa sajtótájékoztatón jelentette be: újabb nemzeti konzultáció lesz! Nem meglepő módon, Soros György "tervéről". A Soros-tervként aposztrofált ördögi háttérhatalmi játszma a magyarokat veszélyezteti, a nemzetállami kereteket mosná alá, Európát migránsok millióival telepítené be. A végső cél pedig a birodalmi keretek megteremtése, egy Európai Egyesült Államok létrehozása - amelynek megvalósítása egyszerűbb, ha nem lesznek nemzetállamok, a lakosság többsége muszlim hátterű lesz. Az utcákon tombol az erőszak, fehér, keresztény európai ember jobban teszi, ha ki sem teszi a lábát a házából. Nagyjából így fest a fideszes apokaliptikus kép.

Habony Árpád és Orbán Viktor (Origo.hu)

Orbánék szerint a legfontosabb teendőnk a Soros-terv elleni küzdelem, hiszen Brüsszelben fel akarják gyorsítani az állandó elosztási mechanizmust - természetesen Soros György emberei. Ilyenből pedig jó sokan van - akár a Bizottságban (talán még Navracsicsot is megvette Soros?), akár az Európai Parlamentben (utóbbiban lista is van erről). Felső korlát nélküli, kötelező elosztása évi legalább egymillió migránsnak, a kerítés elbontása és bevándorlónként 9 milliós anyagi támogatás - ez Kósa szerint a Soros-terv. "Brüsszel láthatóan csak egyfajta szolidaritást ismer: az illegális bevándorlók befogadását." - ezt már a szebb napokat megélt Origo zengi. Derék kormányunk szeretné megismerni az emberek véleményét a veszélyes és pusztító Soros-tervről, ezért hát újabb nemzeti konzultációba kezd. Az előzőt 1,7 millióan küldték vissza, utána óriásplakátokon is láthattuk: ez bizony nagy siker, Magyarország büszke és erős európai ország.

A Századvég mérése szerint (nem árt különösen óvatosnak lenni a közpénzből élő Századvéggel) a magyarok 53%-a szerint inkább károsak a Soros-szervezetek az ország számára, csupán 29% szerint hasznosak, a többi válaszadó nem kíván válaszolni vagy nem tud érdemben hozzászólni a kérdéshez. A felsőoktatási törvény módosítása kapcsán az a bicskanyitogató eredmény született, hogy a magyarok 61%-a szerint nem történt semmi különös, a kormány csupán rendezte a külföldi egyetemek ügyét - csak 30% véli úgy, Orbánék a CEU-t akarták bezáratni. A baloldalhoz köthető Publicus mérése szerint a magyarok 73%-a felesleges pénzkidobásnak véli a Soros-plakátok közpénzen történő finanszírozását, 20% mondja azt: szükség van (volt) erre. Még érdekesebb, hogy a fideszesek relatív többsége is amellett van: nincs plakátkampányra szükség Soros ügyében (54%, míg 40% úgy gondolja, jó ötlet a "Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén"-féle kampány).

Ellentmondásos adatok, ám egy másik adatsor fontos tanulságokkal szolgálhat. Míg 2016 júniusában csupán a lakosság 29%-a gondolta úgy, Soros meg akarja buktatni Orbánt, 13 hónappal később már az emberek 42%-a volt ezen a véleményen. Másképpen: 44-29-ből lett bő egy év alatt 36-42 - gyökeresen változtak meg az állampolgári attitűdök. Vagyis, óriási tévedés az, amit egyes baloldalhoz köthető elemzők, véleményvezérek állítanak, miszerint kontraproduktív a "sorosozás". Akármilyen hangosan, akármilyen agresszívan és látszólag értelmetlenül, kocsmai színvonalon (sőt) zajlik a kormányzati kampány, politikailag abszolút megéri. Az előbb láthattuk, tökéletes táptalaja lesz a Soros-féle nemzeti konzultációnak, hiszen a magyar választópolgárok relatív többsége (ha elfogadjuk a Publicus számait) úgy gondolja, Soros megbuktatná kormányunkat. Márpedig ha így van, akkor keményen ki kell állnunk a magunk igazáért.

Menekültek a Keletinél (Nyugat)

Tovább javítja a kormányzati esélyeket, hogy ebben az esetben erkölcsi-morális szinten is nyerésre állnak. Ahogy mások mellett Puzsér Róbert erről beszélt, Orbánnak bizonyos vonatkozásokban igaza van a krízis kezelésében. Vagy úgy is fogalmazhatunk: a magyarok jelentős része (messze többen, mint amennyi Fidesz-szavazó van) Orbán mellett áll a menekültkérdésben. A kvótaügyben pedig joggal lehet mondani: míg a köpönyegforgató, szolidaritásról papoló államok elvben elfogadják a kötelező kvótát, valójában alig hajtják végre. Csak néhány állam tett eleget a kvótának, mégis, Magyarország volt talán az egyetlen, aki bátran kimondta: 'gyerekek, ez nevetséges, úgy ahogy van'. Merkel asszony behívja a szíriaiakat, jön velük együtt afgán, szomáliai és marokkói, aztán követeli a többi államtól: vegyétek át őket. Mi, magyarok legalább kimondjuk amit gondolunk, nincs mismásolás, a kvóta eleve egy halott, megvalósíthatatlan baromság, nem fogunk ehhez asszisztálni. Bár némi sarkítás van ebben is, igazságmorzsákat is bőven tartalmaz a gondolatmenet.

A "Soros-terv" valójában a kezdeti 1 millió (per év) menekült befogadása helyett 300 ezerről beszél. Továbbá, Soros megerősítené az európai határvédelmet, elutasítja a kötelező kvótát, nagyobb segítséget adna oda, ahol a problémák jelentkeznek. Ezekben a pontokban közel 100%-os az egyezés azzal, amit Orbán Viktor képvisel. Természetesen vannak olyan vonatkozások, amelyekben messze vannak az álláspontok egymástól, de Orbánnak nyilvánvalóan nem Sorossal kellene háborúzni, hanem az Európai Tanácsban képviselni a nemzeti érdeknek vélt álláspontot. Az állandó "brüsszelezés" és "sorosozás" azonban a magyar fél esélyeit inkább rontja. Ami szintén súlyos következménye a primitív kampánynak: innentől kezdve nagyon nehéz értelmes párbeszédet folytatni Soros Györgyről és szervezeteiről. Ha valaki megkérdőjelezi, hogy a fékek és ellensúlyok rendszerének stabilizálásán és a demokrácia kiteljesítésén kívül mást is képviselnek egyes Soroshoz köthető NGO-k, azonnal rásüthető billog: orbánista. Aki pedig kommunikációs fogásról beszél és arról, hogy Soros egyáltalán nem azt akarja, amit a Fidesz láttatni kíván: Soros-bérenc hazaáruló. Jó lenne kimozdulni ebből a térből, mert hosszú távon fullasztó egy ilyen országban élni.

Szólj hozzá

orbán fidesz soros Közélet Közéleti soros-terv